Українські банки оцінили перспективи кредитування

Поділитися:

Результати проведеного Нацбанком опитування про умови банківського кредитування свідчать, що впродовж наступних 12 місяців кількість банків, які очікують зростання обсягів кредитного портфеля для корпоративного сегмента склала 88% та 79% для кредитування населення.

«‎У наступні 12 місяців 79% респондентів прогнозують зростання кредитного портфеля домогосподарств, 88% — корпорацій. Частка банків, які очікують приросту кредитного портфеля підприємств, є найбільшою за всю історію спостережень. 67% фінустанов прогнозують зростання обсягів фондування з-за збільшення коштів як населення, так і корпорацій»‎, — йдеться в повідомленні Нацбанку.

Зазначається, що половина опитаних у другому кварталі відзначили зростання попиту на іпотеку та споживче кредитування. Крім того, респонденти відзначили помірне зростання ризику ліквідності, кредитного та процентного ризиків.

Згідно з інформацією, фінустанови прогнозують у наступному кварталі найбільше пом’якшення стандартів гривневого кредитування бізнесу з 2013 року.

Раніше ми повідомляли, що українські банки готові розпочати співпрацю із аграріями у сегменті кредитування. Натомість активність у такому різновиді кредитування експерти пророкують щонайменше за два роки.

Крім того ми писали, що НБУ очікує кредит від МВФ у найближчі тижні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ