Українська промисловість буде нарощувати шкідливі викиди в атмосферу

Поділитися:

На промислових підприємствах України до 2030 року збільшаться викиди СО2 на 16%, у порівнянні із рівнем 2019 року. Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, посилаючись на дані оновленого проекту Другого національно-визначеного внеску України в Паризьку хартію (НОВ2).

«‎За нашими підрахунками, викиди промисловості до 2030 року виростуть на 16% від рівня 2019 року. Тобто не зменшаться, навпаки – збільшаться. Однак таким чином амбіції ключових компаній щодо збільшення темпів промислового виробництва були враховані»‎, — зазначив міністр.

Він додав, що з Міністерством економіки були узгоджені секторальні цілі НОВ2 для української промисловості.

«Найважча дискусія була з Міністерством економіки, так як вони відповідають за безліч секторів. У той же час слід віддати належне новому керівництву Мінекономіки, першому віце-прем’єру Олексію Любченко, оскільки відразу після його призначення ми зустрілися, і я пояснив йому всі наші прогнози по дотичних сферах. Він відразу призначив відповідальну за НОВ2 людину, а на другий день наша команда провела брифінг для нового керівництва», — сказав він.

Також міністр екології додав, що його відомство провело складні переговори з Міністерством енергетики та НЕК «Укренерго». В результаті перемовин Мінекології було змушене збільшити норми викидів для енергетичного сектора.

«Наприклад, якщо спочатку ми змоделювали показник на рівні 34 млн тонн викидів СО2 в 2030 році в секторі енергетики, то після консультацій дійшли висновку, що буде коректніше передбачити 48 млн тонн в 2030 році, виходячи з положень Звіту про адекватність системи», — підкреслив міністр екології.

Нагадаємо, Центральна геофізична лабораторія ім. Срезневського проводила вимірювання, за якими склала карту найбрудніших і найчистіших міст України. Всього в дослідженні брали участь 39 міст країни. Усюди були встановлені датчики, які робили заміри в один і той же час. Всього було 5 пунктів, згідно з якими й робили висновки.

Крім того ми повідомляли, що Кабмін зобов’язав лісгоспи направляти до 30% прибутку на відтворення лісів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу