Україно-арабська компанія стала найбільшим імпортером струму з Білорусі

Поділитися:

Компанія «Treydenerhoresurs», що належить бізнесменові з Об’єднаних Арабських Еміратів, з кінця грудня стала найбільшим імпортером електроенергії з Білорусі, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Вона заснована в столиці в листопаді позаминулого року, а засновником вказана арабська компанія «Вектор Енерджі». Саме ця арабська компанія фігурувала у схемі постачання білоруської енергії у листопаді цього року. Тоді «Беленерго» продавало енергію «Вектору». А «Вектор» українській фірмі «ТетГруп».

На початку грудня білоруський імпорт дуже скоротився, а минулого тижня відновився до 900 мегават-годин. Але замість «ТетГруп» постачальником став згаданий «Трейденергоресурс».

Виходить, що ланцюг постачальників скоротився, а зв’язок з арабською компанією став ще формальнішим.

До речі, араб, якому належить «Вектор Енерджі», має чимало бізнес-інтересів в Україні. Крім цього, він володіє частками у кількох українських компаніях.

Раніше ми писали про те, що Україна імпортуватиме струм із Білорусі за новою схемою. Повідомляється, що на даний момент пропускну спроможність міждержавного перетину за напрямком з Білорусі викупили дві компанії, одна з яких – «Трейденергоресурс» (690 мегават-годин).

Також ми писали про зниження експорту струму до сусідніх країн. Так, у січні-листопаді 2021 року країна знизила постачання електроенергії на 28,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу