Україні потрібно добувати свій уран

Поділитися:

Близько 50% всієї енергетичної галузі України припадає на атомну. Поки що країна залежна від поставок урану з Російської Федерації. Експерти стверджують, що розробляючи свої родовища урану, Україна може створити замкнутий цикл всередині країни, щоб забезпечити енергетичну безпеку.

“Адже ми говоримо про те, що хочемо бути економічно і енергетично незалежною країною. Якщо від газу ми залежимо, від вугілля теж практично залежимо, а до того ж є великі проблеми з використанням вугілля в світі – з часом ми від цього підемо, тому що це не екологічно, призводить до кліматичного кризи через позамежні вироблення СО2 в результаті спалювання органічних продуктів (як вугілля, нафта, газ і т.д.).

З атомом потрібно жити. Це цивілізація, крок в прогрес. І навіть при альтернативних джерел енергії – як сонячна енергія або вітряна енергія, все одно знадобляться стабільні джерела енергії – а серед стабільних найбільш екологічної є саме атомна енергія “, – відзначають фахівці.

Нагадаємо, що майже 60% громадян України вважають, що розвиток зеленої енергетики повинно бути пріоритетом для держави. Про це свідчать дані опитування онлайн-платформи Gradus, проведеного 23-24 квітня поточного року.

Раніше повідомлялося, що в Естонії провели великі дослідження для того, щоб зрозуміти, наскільки великі запаси різних копалин є в надрах країни. Відразу ж після аналізу зібраних даних стало зрозуміло, що найближчим часом країна займеться видобутком урану.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу