Україні не вистачає доларів

Поділитися:

В Україні останнім часом значно зменшилася пропозиція долара у той час, як бюджетні витрати та готівкова гривня зростають, що в результаті вивело з балансу ринок валюти.

Стало відомо, що на міжбанку попит на долар у безголі набагато вищий, ніж його реальна пропозиція. Про це свідчать результати торгів, де сума заявок на купівлю американського долара вчетверо вища, ніж його пропонують на продаж.

Нацбанк вийшов із продажем долара, запропонувавши його спочатку за найвищими цінами, стартуючи від 27,45 гривень. Ситуація не змінилася, тому регулятором було ухвалено рішення продавати валюту вже по 27,47 гривень, і вже через якийсь час його почали купувати за вказаною вартістю.

Більше того, разом з безготівковим доларом починає зростати готівковий ринок валюти. Згідно зі статистикою, оптові обмінники в країні запропонували долар по 27,47-27,48 гривень, однак за кілька годин ціна валюти в пунктах обміну зросла на близько 5 копійок, досягнувши від 27,52 до 27,53 гривень.

Виходячи з повідомлень покупців американських доларів в Україні різко зросла кількість охочих конвертувати святкові доходи у тверду валюту. Тим часом відзначається зниження пропозиції долара населенням країни, оскільки люди помітили, що курс починає зростати, тож починають активно купувати євро та долари.

Раніше ми писали, який курс гривні спрогнозували експерти на січень 2022 року.

Також ми повідомляли, скільки витратив НБУ мільйонів доларів у 2021 році для зміцнення гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу