Україна знизила «зелені тарифи»

Поділитися:

Під час третьої і четвертої сесій Верховної Ради був прийнятий ряд законів, які були опубліковані в черговому номері збірки нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №50 від 11 грудня 2020

За даними Інформаційного управління Апарату Верховної Ради, туди увійшли закони, якими регулюється ціноутворення на ринку альтернативної енергетики.

Так, в журналі опубліковано закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Згідно з документом зменшуються розміри «зелених» тарифів для об’єктів введених в експлуатацію сонячної і вітрової енергетики шляхом встановлення понижуючих коефіцієнтів.

Крім того, надаються державні гарантії по незмінності законодавства для виробників по «зеленому» тарифу; надається можливість участі в аукціонах сонячних електростанцій, які розміщуються на дахах / фасадах будівель і капітальних споруд.

Слід зазначити, що закон вступив в чинності 1 серпня 2020 року.

Нагадаємо, що Мінфін не планує компенсацію «зеленого тарифу» в бюджеті наступного 2021 року. При цьому Гарантований покупець зажадає майже 4 млрд гривень для оплати електроенергії з поновлюваних джерел.

Раніше повідомлялося, що головна проблема у відносинах держави і «зеленої» енергетикою – в непогашені борги. Інвестори прийшли до думки, що якщо Кабмін не турбуватиметься питанням погашення заборгованостей якомога швидше, то всій галузі загрожує дефолт. Вже з листопада інвестори почнуть подавати позови до міжнародних арбітражів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу