Україна знизила запаси газу в ПСГ

Поділитися:

ПАТ «Укртрансгаз» повідомляє про скорочення запасів природного газу у підземних сховищах. За інформацією пресслужби компанії, на початок червня обсяг «блакитного палива» у 15,5 мільярдів кубометрів порівняно з минулорічним показником менший на 13%. Проте, якщо порівнювати з середнім показником протягом останніх п’яти років, то обсяг вищий на 22%.

Зокрема, у травні до ПСГ надійшло 330 мільйонів куб.м газу. А це вчетверо менше за аналогічний період минулого року.

Водночас, у пресслужбі стверджують, що низькі обсяги характерні для початку сезону, пік припадає, зазвичай, на серпень-вересень, ближче до старту опалювального сезону. До того ж, сезон закачування почався на 50 днів пізніше, ніж минулого року.

В «Укртрансгазі» зауважують, що у травні вартість газу сягнула рекордних показників, зважаючи на це, газові трейдери просто очікують кращих цінових пропозицій для поповнення запасів газу.

У зв’язку з цим у компанії зосередились на програмі модернізації для підвищення надійності обладнання ПСГ: проводять роботи, які потребують істотного обмеження чи зупинення процесу закачування «блакитного палива».

Нагадаємо, що 30 квітня поточного року нетто-закачування в підземні сховища газу перевищили нетто-відбір з них. Україна почала закачування, про що свідчать дані АТ «Укртрансгазу». За існуючими даними було закачано 3,85 млн кубометрів «блакитного палива».

Раніше повідомлялося, що підземні сховища Європи заповнені на мінімальному рівні за всю історію ведення бази Gas Infrastructure Europe (c 2011 року). Відомо, що рівень запасів в ПСГ станом на 27 травня становив 35,82%, що нижче зафіксованого в 2018 році мінімуму на цю дату – 35,95%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу