Україна зміцнилася у Глобальному індексі продбезпеки

Поділитися:

Economist Impact опублікував десятий щорічний GFSI – Глобальний індекс продовольчої безпеки. Серед 113 країн Україна посіла 58 місце, що свідчить про значне зміцнення показника.

Відомо, що GFSI вимірює показники продовольчої безпеки 113 країн щороку. До уваги беруться фактори доступності, якості, наявності, безпеки, а також стану стійкості та природних ресурсів. При складанні рейтингу статистики враховуються 58 унікальних показників, серед яких важливу роль відіграють нерівності доходів, економічні, у сфері довкілля, природні ресурси.

Україна цього року змогла покращити свій показник, посівши 58-е місце у рейтингу. Країна набрала на 3,2 бали більше, ніж минулого року, що за результатами оцінки становило – 62 бали. Зазначається, що загальна продовольча безпека держави зміцнилася завдяки стабілізації та регулярному покращенню більшості показників.

З іншого боку, якщо говорити про рейтинг Європи, Україна, як і раніше, залишається наприкінці списку, поступившись лише Сербії, яка набрала у 2021 році 61,4 бала.

До речі, Європа, як і раніше, продовжує утримувати свої позиції, займаючи лідируючі місця у GFSI. За чотирма категоріями Європейський регіон продемонстрував найкращі показники щодо рівня доступності. До п’ятірки беззаперечних лідерів увійшли: Ірландія, Австрія, Великобританія, Фінляндія та Швейцарія.

Раніше ми писали про те, що планує робити Європа у разі продовольчої кризи.

Також ми повідомляли, яким бачить потенціал України Володимир Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу