Україна збільшує золотовалютні резерви

Поділитися:

Україна зберігає стабільні золотовалютні резерви, що дає їй ресурс для контролю над сферою фінансів. Так, за підсумками першого півріччя 2020 року, країна зберігає фінансову стабільність, хоча і наростання економічної кризи вже помітно.

Однак, незважаючи на економічний спад в II кварталі цього року, Україні вдалося зберегти стабільні золотовалютні резерви. Відомо, що в червні країна отримала додаткові 3 млрд доларів фінансової допомоги від міжнародних партнерів. В тому числі, 2,1 млрд були видані за допомогою першого траншу МВФ, а 500 млн євро виділені за програмою макрофінансової допомоги від ЄС.

Планується, що в кінці року, якщо не буде серйозних економічних стрибків, Україна поповнить свої золотовалютні резерви до рівня 27-28 млрд доларів. Однак, НБУ при цьому, буде намагатися штучно створити дефіцит іноземної валюти.

Нагадаємо, що міжнародні аналітики дають не надто втішні прогнози щодо знецінюючи валют і пропонують населенню в якості альтернативи вкладати свої кошти в золото. Про це свідчать дані аналітиків хедж-фонду SkyBridge Capital, яких цитує видання Bloomberg.

Експерти кажуть, що найімовірніше золото продовжить своє ралі, тоді як інші валюти світу будуть все далі знецінюватися.

Раніше повідомлялося, що в липні світові центробанки поповнили власні золотовалютні резерви на рекордно мала кількість золота. Про це свідчать дані World Gold Council.

Вказується, що в цей період центробанки купили лише 8,8 тонни золота, що є мінімальним рекордом з моменту 2018 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу