Україна затримує сертифікацію українських виробників

Поділитися:

Кожного року стає все менше українських виробників, які проходять повний цикл сертифікації Global G.A.P. Експерти пояснюють це тим, що вітчизняним виробникам простіше продавати свою продукцію посередникам, аніж власне виходити на міжнародні ринки. Також проблемою є відсутність кооперативів, які мають за європейськими правилами іншу систему сертифікації.

Натомість експертка Юлія Грифцова, яка є міжнародним аудитором з питань харчової безпеки, наголошує, що для початку поставок товару у Європу виробник має бути впевненим у тому, що якість на висоті, а на додаток вона однакова у різних партіях товару.

Одним з факторів, які впливають на відсутність охочих отримати сертифікат, є необхідність заплатити за це немалі кошти. Між тим позитивна динаміка у країні все ж є, а цей рік, за словами експертів, був доволі складним для всіх виробників через пандемію коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що український фундук має попит на світовому ринку. За словами фахівця, з недавніх пір турецькі торговці проявили активний інтерес до купівлі українського фундука. Схема дуже проста: торговці купують в Україні товар дешевше, а продають його набагато дорожче на інших ринках.

Також ми писали про те, що АМКУ почав штрафувати за неподання інформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу