Україна закупить 22 літаки для Національного авіаперевізника

Поділитися:

Україна має намір закупити у Франції 22 авіалайнери для транспортного парку майбутнього національного авіаперевізника. Про таку закупівлю в авіабудівних компаній Airbus домовилося українське Міністерство інфраструктури.

Під меморандумом про співробітництво у сфері авіації поставили свої підписи голова Мінінфраструктури та віце-президент Airbus в Європі і Центральній Азії.

Згідно з документом, передбачається можливість лізингу та купівлі 22 лайнерів.

Так, Україна планує отримати шість малих літаків вузькофюзеляжних (типу А220), 12-ть середніх вузькофюзеляжних (типу А320/А321), чотири широкофюзеляжних (типу А330/350).

Також відомо, що після того, як буде завершено створення національного авіаперевізника в Україні – Airbus може розглянути можливість співробітництва в авіакосмічній сфері.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський на форумі «Велике Будівництво: Авіація. Туризм» розповів, яку назву матиме майбутня державна авіакомпанія України. Так, національний авіаперевізник найменують «Українські національні авіалінії» (ЮНА).

Також ми писали, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» збудують два нові аеропорти в Україні. Про це оголосив глава держави Володимир Зеленський, виступаючи на на форумі «Велике будівництво: авіація та туризм».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу