Україна зайняла 120-е місце в рейтингу розвитку фінринку

Поділитися:

Україна зайняла 120 рядок рейтингу країн з розвитку фінансового ринку. Всього було 125 країн-учасниць. Однією з причин такої низької позиції в рейтингу, за словами Тимура Хромаєва, голови Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, є неспроможність українського законодавства в цій сфері.

Тим часом минулі 18 місяців дали Україні непогані шанси на розвиток. Один з них — підписання Європейської асоціації, ще один — прийняття закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг»

Також Тимур Хромаєв в рамках обговорення Національної економічної стратегії 2030 сказав і про те, що є цілий ряд законопроектів, які повинні помітно поліпшити законодавчу базу фінансового ринку в нашій країні.

Раніше повідомлялося, що в Кабміні поскаржилися на відсутність фондового ринку. На думку глави уряду, наявність ринку акцій — це головна відмінність успішних країн від аутсайдерів світової економіки.

Також ми писали й про те, що на небанківському ринку з’явилися нові учасники. Зокрема, в рамках свого засідання Комітет вніс до відповідного реєстру та видав ліцензію ТОВ «Фінансова компанія «Бі.мані», ТОВ «Кредити готівкою», ТОВ «Імпорт карс лізинг» та ТОВ «Лід лізинг».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу