Україна за лютий втратила ще майже $ 300 млн резервів

Поділитися:

Станом на 1 березня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними склали $ 28,5 млрд. Такі дані надали в НБУ.

У лютому резерви зменшилися на 1% з урахуванням погашення зовнішніх і внутрішніх зобов’язань держави, які були частково компенсовані за рахунок валютних надходжень на користь уряду і інтервенцій НБУ на валютному ринку. А це – 277,75 млн доларів.

У НБУ відзначили, що динаміку резервів в лютому визначали операції з управління державним боргом, операції регулятора на міжбанківському валютному ринку і переоцінка фінансових інструментів внаслідок зміни ринкової вартості і курсів валют.

Також, в лютому уряд і Національний банк виплатили 213,1 млн доларів на користь Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Нагадаємо, що середньомісячний обмінний курс національної валюти – гривні до долара США протягом 2020 року девальвував на 19,3 відсотка. Про це говориться в огляді інфляції, який склали і опублікували в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Раніше повідомлялося, що українська національна валюта може зміцнитися найближчим часом. Тут, за словами експертів, є відразу кілька важливих моментів – і знецінення долара США, і отримання Україною кредитів від міжнародних партнерів. Також важливо, що в країні відбувається збільшення пропозиції долара – це багато в чому сприяє стабілізації гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу