В Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” опублікували прогноз, згідно з яким, Україна в цьому році виробить близько 1,559 млн т цукру, що стане найнижчим показником за всю історію незалежності України.
«Падіння відбувалося майже щороку, за деякими винятками. Для тих, хто пам’ятає: на початку 90-х рр. Україна виробляла понад 6,5 млн т цукру. Ми не тільки втратили позиції по виробництву цукру, а й перейшли в абсолютно новий сегмент, втративши і споживання, і експорт », – констатують експерти.
Нагадаємо, що в Україні зафіксовано зростання вартості цукру. У жовтні 2020 ціна на один з основних продуктів в продуктовому кошику виросла більш ніж на 3 гривні за кілограм. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.
Зокрема мова йде про подорожчання продукту в роздрібних мережевих магазинах. Ціна на цукор українського виробництва в жовтні піднялася до 18,3 грн., А у вересні середня вартість цукру становила близько 15 гривень за кілограм. Якщо порівнювати ціну в жовтні 2020 року і жовтні 2019 го, то різниця становить 3,45 грн.
Раніше повідомлялося, що сезон виробництва цукру за традицією в 2020 році почався п’ятого вересня. І з цього числа по сьогодні підприємства цукрової галузі встигли переробити майже 5 мільйонів тонн цукрових буряків. З неї вийшло 657, 4 тонн цукру.