Україна в найближчі роки увійде до рейтингу великих експортерів зерна

Поділитися:

Експерти Держпродспоживслужби заявили, що протягом найближчих 10 років Україна має намір поліпшити власні позиції на зерновому ринку. Прогнозується, що наша країна увійде ТОП-5 експортерів зернових, збільшивши при цьому свою частку на світовому ринку до 14%. Так, за підрахунками фахівців, в 2020 році з України експортовано понад 54,3 млн тонн зернових і олійних культур.

При цьому важливою умовою для виведення України в лідери експорту зерна стане висока якість товарів, що експортуються і їх безпека, а також відповідність вимогам країн-партнерів.

У Держпродспоживслужбі головним завданням для українських експортерів зернових є мінімізація кількості офіційних повідомлень від міжнародних партнерів про невідповідність вітчизняної продукції окремим показникам. На даний момент, з початку 2021 року вже надійшло 14 таких нотифікацій від Таїланду, Білорусі, Пакистану і КНР.

«У нас дуже велика відповідальність в частині збереження іміджу нашої країни і створення необхідних умов для розвитку українського експорту. У цих напрямках ми повинні об’єднати зусилля і працювати разом з українськими виробниками для того, щоб українська продукція асоціювалася виключно зі знаком якості. Це наша спільна справа і мета », – заявила глава Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що в Інституті аграрної економіки повідомляють, що в Україні за останнє десятиліття стрімко зростає експорт зернових культур. Так, зокрема, минулого року країна експортувала понад 51 млн тонн зерна. Показник на 10% нижче попереднього року, проте в 3,7 раза вище рівня експорту 2010 року.

Раніше повідомлялося, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів веде переговори з Китаєм щодо відкриття 15 ринків для українських експортерів аграрної продукції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу