Україна в двічі наростила експорт продовольства до Китаю

Поділитися:

Україна наростила торговельне співробітництво з Китайською Народною Республікою в галузі експорту сільськогосподарської продукції: за першу частину 2020 року дохід від торгівлі зріс на 71%. Про це свідчать дані Генеральної митної адміністрації КНР.

Відзначимо, що така статистика була раніше озвучена в рамках шостого засідання Українсько-китайської підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Вказується, що за перше півріччя поточного року дохід від співпраці двох сторін виріс до 2,7 млрд доларів і в цілому збільшився на 71% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

За даними, які озвучив заступник Торгового представника КНР Юй Цзяньхуа, загальний експорт сільгосппродукції з боку України в грошовому значенні оцінюється у 2,4 млрд доларів.

Також вказується, що на цей час азійський партнер України зацікавлений в розвитку експорту сої з боку України. Зараз країни успішно співпрацюють у галузі постачання кукурудзи та соняшникової олії.

Нагадаємо, що Китай обігнав Росію в лідерстві по зовнішній торгівлі з Україною, зайнявши на цьому п’єдесталі перше місце: за підсумками першого кварталу 2020 року азійський партнер збільшив свій показник до 12,5%.

За це півріччя Китай закріпив свої позиції майже на 2%, оскільки минулий показник зовнішньої торгівлі з Україною дорівнював 10,9%. Для порівняння, частка Росії знаходиться на позначці 9%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ