Україна та ЄС підписали угоди на 60 млн. євро в рамках саміту

Поділитися:

У вівторок, 6 жовтня, Київ та Єврокомісія в рамках свого позачергового саміту уклали угоду про надання державі 60 млн євро фінансової допомоги. Про це повідомляє ряд ЗМІ.

Зокрема, мова йде про фінансування відразу трьох заходів: «Програми ЄС “Міцні регіони», в рамках якої Україні дадуть 30 млн євро, заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України» – ще 20 млн євро і «Кліматичного пакета для стабільної економіки: (CASE) в Україні» – додаткові 10 млн євро.

В результаті країна повинна отримати 60 млн євро для відповідного поліпшення функціонування місцевих регіонів і їх державних органів, для просування та реалізації потрібних реформ, а також для підтримки безпечного енергопостачання і споживання.

Договір щодо цього сторони підписали 6 жовтня в Брюсселі.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила припущення, що лідери Євросоюзу не дійдуть згоди щодо відновлення світової економіки.

Водночас лідери Євросоюзу місяцями раніше обговорювали бюджетний план на суму 1,85 трлн євро, але в перші дні саміту рішення прийнято не було.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу