Україна та Туреччина мають 30 спільних військових контрактів

Поділитися:

Завдяки виставці SAHA Expo, що відбулася у Стамбулі, стало відомо, що Україна та Туреччина за останні кілька років підписали понад 30 контрактів щодо оборонної діяльності.

Технічний директор Baykar Makina зазначив, що за 4-5 років кількість підписаних угод зросла в рази. Договори укладаються з країнами, між якими зберігається високий рівень довіри у стратегічному партнерстві. Також держави взаємодопомагають і відповідно приносять один одному вигоду. Він додав, що на даний момент укладено понад 30 проектів із загальним товарообігом на суму 5 мільярдів доларів, з яких 1 мільярд – від оборонних контрактів.

Посол України в Туреччині, у свою чергу, заявив, що ці угоди є результатом не просто продажів між двома країнами, а налагодженим бізнесом з метою зміцнити оборонну сферу обох держав.

Загалом у рамках виставки учасниками було відзначено і факт розширення можливостей для оборонної сфери двох країн, а також для зміцнення збройних сил.

Один із членів виставки наголосив на важливості військово-технічних проектів та перспективи розвитку співробітництва України та Туреччини. «Також ми працюємо не лише з виміру інтересів двох країн, а й для третіх ринків, виступаючи з новими позитивними ініціативами», – додав він.

Більше того, Туреччина незабаром відкриє свої філії оборонних компаній, що надалі налагодить виробництво в Україні. Передбачається, що цей крок призведе до часткового доступу продукції військового чи цивільного призначення на європейський ринок.

Нагадаємо, раніше ми писали про плани України купити партію турецьких безпілотників.

Пізніше ми повідомляли, що в Україні розгорнуть виробництво БПЛА Bayraktar.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ