Україна та Польща готують спільний запуск швидкісного залізничного сполучення

Поділитися:

Україна та Польща розробляють спільний проект із запуску швидкісного залізничного сполучення, яке буде прокладено між Києвом та Варшавою. Держави планують подати програму на рівні Європейського Союзу.

Обговорення цього питання, а також деяких інших, не обійшлося без візиту української делегації до Польської Республіки. На робочу поїздку вирушили міністр інфраструктури Олександр Кубраков, його заступник, а також голова «Укрзалізниці» Олександр Камишин.

Учасники переговорів приділили увагу не лише основному проекту, а й розпочали пошук фінансування для відновлення ділянки Мальховіце-Ніжанковичі, яка розташована на українсько-польському кордоні. Розглянули, крім цього, питання про будівництво першої концесійної дороги Краківець-Львів-Броди-Рівне, а також безліч інших справ та питань, які у такому міжнародному співробітництві можуть сприятливо вплинути на розвиток обох держав.

Також Україна та Польща будуватимуть спільний газопровід. Очікується, що будівництво газопроводу дозволить наростити обсяг газу, що поставляється на схід.

Як ми повідомляли раніше, в рамках розвитку доріг до пунктів пропуску в Україні одним із ключових проектів національної програми «Велике будівництво» є автомобільна траса міжнародного значення «Київ-Ковель-Яготин».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу