Україна та Данія разом будуватимуть кораблі

Поділитися:

Міністерство інфраструктури України та Міністерство оборони Королівства Данії підписали меморандум щодо співробітництва в розвитку та посиленні морського потенціалу України. Про це повідомили у Мінінфраструктури.

Документом передбачено розробку проекту будівництва багатоцільових суден. Згідно з інформацією, виробництво буде повністю локалізовано на території України. Понад 50% обсягу замовлень будуть виконані українськими підприємствами.

«‎Це і доступ до найбільших судноплавних річок Східної Європи, і сформована портова інфраструктура, і найголовніше — наявні суднобудівні потужності»‎, — заявив глава Мінінфраструктури.

Зазначається, що судна будуть проектувати данські компанії відповідно до вимог замовника, у них буде багатоцільове призначення. Перше судно MPV80 має бути готове до 2024 року.

Нагадаємо, що в Данії було затримане та арештоване російське судно «Академік Іоффе», яке повернулося із наукової експедиції. Наразі воно стоїть на рейді порту Скаген. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ РФ.

Також ми писали, що в серпні біля Греції затонуло судно з 7 тисячами тонн української пшениці.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ