Україна сподівається на кредити Світового банку

Поділитися:

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства фінансів, Україна розглядає можливість залучення фінансування Світового банку для розвитку транспортного сполучення між регіонами країни. Такими були підсумки зустрічі з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджі з приводу чергового перегляду кредитного портфеля міжнародної фінустанови.

“Під час перегляду портфеля проектів Світового банку в Україні було розглянуто питання допомоги Світового банку щодо поліпшення транспортного сполучення між регіонами України. Зокрема, будівництва нової ділянки залізниці між станціями Південнодонбаська і Курахово, що дозволить забезпечити стійке і швидке сполучення між Маріуполем і Краматорському”, – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Крім того, чиновники обговорювали можливість залучення Світового банку для вирішення проблеми залізничного сполучення Чернівців зі столицею без виїзду за межі України, що може бути реалізовано завдяки будівництву нової залізної дороги Чернівці – Хотин – Кам’янець-Подільський.

“Такий проект дозволить скоротити час поїздки з існуючих 12 до 6:00”, – відзначили в Мінфіні.

Так, крім істотного підвищення мобільності для жителів Чернівців, проект дасть поштовх розвитку туризму на Буковині, адже на сьогодні відсутність якісного і швидкого повідомлення з більшістю регіонів України є реальним бар’єром для розвитку цього напрямку.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів заявляють, що підвищення прожиткового мінімуму, відповідно до закону про державний бюджет-2021, може обійтися в приблизно 250 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що 1 березня Україна виплатила $ 335 млн відсотків за єврооблігаціями. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу