Україна шукає юристів для захисту в арбітражі з інвесторами «Мотор Січі»

Поділитися:

У 2021 році нашій країні доведеться заплатити високопрофесійним міжнародним адвокатам, які захищатимуть інтереси України від позову в арбітражі китайських інвесторів підприємства «Мотор Січ». На поточний момент пошук таких юристів почався. Про це розпорядився Кабінет міністрів на засіданні 20 січня.

До розпорядження уряду додається пояснювальна записка. У ній Кабмін вказує, що китайські власники акцій «Мотор Січі» вирішили оскаржити кримінальну справу за фактом купівлі ними акцій українського підприємства авіадвигунів. Кримінальну справу про законність придбання цінних паперів відкрила українська Служба Безпеки. Заодно китайці оскаржують в арбітражі й арешт акцій з боку правоохоронців.

Повідомляється також, що в разі програшу в арбітражі Україні доведеться виплатити китайським інвесторам «Мотор Січі» 3,5 млрд доларів. Тому нашій країні потрібні грамотні адвокати.

Нагадаємо, акціонери «Мотор Січі» звернулися до суду з клопотанням: хочуть нарешті встановити для Служби безпеки України терміни для прийняття законного рішення в ініційованому СБУ кримінальному провадженні. Його почали ще у 2017 році.

Також раніше ми інформували про те, що акції «Мотор Січі» і далі – під арештом. Столичний Шевченківський райсуд відхилив клопотання інвесторів компанії про зняття чотирьох однотипних арештів з акцій підприємства. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу