Україна розпочинає переговори з МВФ

Поділитися:

Представники Місії Міжнародного валютного фонду повідомили про рішення розпочати переговори з українською стороною щодо другого перегляду програми співпраці.

У заяві постійного представника МВФ Ваграма Степаняна наголошується, що глава Місії МВФ Іванна Владкова Холлар розпочинає обговорення з владою України другого перегляду програми stand-by (SBA). Зустріч місії відбудеться у онлайн форматі.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року після першого перегляду програми МВФ погодив з Україною виділення траншу у розмірі 700 мільйонів доларів.

Програма діє згідно з прийнятим Радою директорів МВФ 9 червня 2020 року рішенням. Розрахована stand-by на 18 місяців, та передбачає виділення Україні 5 мільярдів доларів для подолання наслідків пандемії COVID-19. І вже 12 червня Україна отримала свій перший транш у розмірі 2,1 мільярда доларів.

Програма також передбачала чотири перегляди, однак через порушення та невиконання Україною зобов’язань, прописаних та узгоджених у stand-by, певний графік видачі коштів змінився.

Нагадаємо, міністр фінансів України, розповів, що зараз країна перебуває на етапі двосторонніх переговорів для створення механізму, за допомогою якого Сполучені Штати та інші країни зможуть передати Україні решту отриманих Міжнародним валютним фондом у рамках додаткового розподілу СПЗ (спеціальні права запозичення/SDR).

Також ми писали, що у комюніке від 11 лютого 2022 року повідомляється про рішення послів Євросоюзу надати Україні пакет екстреної допомоги, що включає 1,2 мільярда євро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу