Україна повинна заплатити рекордні борги у 2021 році

Поділитися:

Час великих виплат та великого боргового навантаження. Цього року Україна має сплатити чи не рекордну суму відсотків за позиками – 150 мільярдів гривень і повернути майже 600 млрд грн боргів, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Пікові виплати припадають на березень та вересень. За планом виплат Мінфіну, в березні кредиторам повернули майже 71 млрд грн. У червні ця сума зросте – до 76,8 млрд грн, у вересні – до майже 102 млрд грн.

В Офісі президента зазначили, що якщо б минулого року економіка не впала і в світі була нормальна ситуація, можна було б наполягати, що дефіцит держбюджету зависокий як для бідної країни. А в цьому році він планується на рівні близько 5% ВВП. Якщо знизити дефіцит, то прибереться імпульс для розвитку економіки, яку і так потрібно підтримувати. Також додають – наступного року рівень дефіциту держбюджету має бути різко зменшено й активно задіяно механізми податкового стимулювання.

Раніше повідомлялося, що українській владі доведеться почати підготовку до перегляду державного бюджету-2021, якщо до липня повністю не виконає вимоги, передбачені програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом: ухвалення змін до законодавства щодо більшої незалежності Національного банку та решти законопроектів, необхідних для кредиту.

Також ми писали, що Україна додатково може отримати близько 2 млрд 730 млн доларів від Міжнародного валютного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу