Україна потребує модернізації мереж теплопостачання

Поділитися:

У нашій країні необхідно кинути всі сили на заміну застарілих теплових мереж. І тоді з’явиться можливість для зниження плати за послуги житлово-комунального господарства. Таку думку під час зустрічі з представниками ЗМІ висловив президент Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсен Блащук.

Як зазначив експерт, на листопад 2020 року втрати українського ЖКГ в грошовому обчисленні досягли 26 млрд грн. Президент Асоціації нагадав, що тут же заговорили про надвтрати у старих теплових мережах. Тепло дійсно йде через проломи в проіржавілих трубах, вкритих дірками. Однак ремонтувати їх нема за що. Інвестори в ремонти тепломереж не вкладають коштів. З держбюджету теж не дають грошей на заміну труб.

У підсумку, каже Арсен Блащук, за втрати тепла, яке випаровується через прогнилі тепломережі, розплачуються споживачі непомірною вартістю компослуг. Тому в Україні терміново назріла потреба не поточного ремонту теплових мереж, а їхньої повної заміни та модернізації. І тоді можна буде говорити про зниження комунальних платежів.

Нагадаємо, холоди не зупинять роботу українських тепло і електроцентралей. Якщо їм не вистачить вугілля – оператор ГТС буде поставляти виробникам електроенергії більше газу. Про це повідомили у випуску новин «Першого ділового» телеканалу.

Також раніше ми проінформували про те, що в НКРЕКУ повідомили про те, що провели ревізію тарифів і прийняли рішення про їх підвищення. Такими є результати засідання, яке відбулося 24 грудня. Крім тарифів для населення підняли й інші – для бюджетних, релігійних організацій, а також і для ряду інших споживачів. Йдеться про тарифи на 2021 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу