Україна почне виробляти ракетні катери разом з Великобританією

Поділитися:

Міністерство оборони України спільно з представниками Великобританії і Північної Ірландії підписали Меморандум. За умовами документа, співпраця у військово-технічній сфері між Туманним Альбіоном і Києвом посилюється, зокрема, країни домовилися про спільне виробництво ракетних катерів.

Відомо, що підписання Меморандуму відбулося в Великобританії. Так, Британське експортно-кредитне агентство надасть Україні позику на 10 років в розмірі 1,25 млрд. фунтів (1,6 млрд. дол. За нинішнім курсом).

Слід зазначити, що Великобританія і Україна домовилися про оснащення Військово-морських сил ЗСУ сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО і здатними заповнити потребу в морських судах такого класу.

Два перших корпуса виготовлять на британській верфі з залученням співробітників українського підприємства, яке буде визначено Кабміном. Потім весь виробничий процес, від створення корпусів до забезпечення кораблів озброєнням, будуть виконувати на території України.

Нагадаємо, що за інформацією прес-служби ЗОДА, недавно почалися роботи з будівництва військово-морської бази в Бердянську. Нова база ВСУ має пріоритетний напрямок роботи, а саме – нейтралізація мінної загрози з боку Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що стратегічна угода між двома країнами – Україною і Великобританією – буде підписано під час візиту президента України Володимира Зеленського в Лондон. Таку заяву зробив Вадим Пристайко, посол України у Великій Британії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу