Україна почне опалювальний сезон з рекордними запасами газу

Поділитися:

На початок жовтня місяця 2020 року в ПСГ України (підземних сховищах газу) знаходиться 27,9 мільярда кубометрів палива, покликаного забезпечити безперебійну роботу сезону опалення. Це абсолютний рекорд за 10 років експлуатації підземних сховищ.

Про це журналісти дізналися з інформації, представленої порталом підрозділу “Нафтогазу України” Укртрансгаз “.

Як повідомляє прес-служба “Укртрансгазу”, нинішній запас газу в ПСГ на 37 відсотків перевищує показник минулого, 2019 року. А трійка українських ПСГ – Богородчанське, Дашавське і Кегичівське – вже завершили сезон закачування 2020 року з рівнем наповнення близько 99 відсотків.

Як відзначають в прес-службі “Укртрансгазу”, підприємство як оператор ПСГ зробило все необхідне, щоб найближчий опалювальний сезон пройшов без криз. І в разі сприятливої ​​ситуації на європейському ринку Україна розпочне свій експорт газу в країни Євросоюзу.

В “Укртрансгазі” підкреслили, що зараз в ПСГ газу вистачить не тільки, щоб обігріти жителів України, а й отримати додаткові кошти від власного експорту газу.

Нагадаємо, відбір газу в сховищах ЄС перевищив закачування.

Ще раніше ми повідомляли, що на початок жовтня поточного року в газосховищах України накопичена максимальна за останнє десятиліття кількість газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ