Україна почала вироблення «зеленого» водню

Поділитися:

В Україні розпочали реалізацію першого проекту з виробництва «зеленого» водню – обсягом в 100 мегаватт в рік, інформує телеканал «Перший Діловий».

Для цього вже будуються всі необхідні потужності. Загалом, розвиток водневих проектів – влада давно планує зробити державною стратегією – нарівні з розвитком інших альтернативних джерел енергії. Адже Україна – має для цього усі необхідні можливості. І вже бере участь як повноцінний партнер в різних угодах між європейськими країнами. Як-от, стала підписантом Європейської зеленої угоди – Green Deal. Це документ, який повинен зробити європейський континент нейтральним до зміни клімату. Зі своєї сторони Україна має забезпечити запуск ринку квот на викиди парникових газів.

Нагадаємо, що у Вінниці за допомогою відновлюючих джерел енергії почнуть виробляти «зелений» водень. Над втіленням цього проекту працює міжнародна група компаній KNESS.

Також ми писали, що Україна не зможе повністю задовольняти власні енергетичні потреби лише воднем. Про це повідомляє директор із взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями Оператор ГТС України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ