Україна побула нетто-експортером газу

Поділитися:

Україна протягом одного дня стала нетто-експортером газу для Угорщини та Словаччини. Про це повідомляє голова ТОВ “Оператор ГТС України” Сергій Макогон.

За його словами, в рамках такого співробітництва через Україну пройшло близько 3,28 млн кубометрів газу до Угорщини і ще 1,29 млн кубометрів газу до Словаччини. Тобто в сукупності – це 4,57 млн ​​кубометрів газу.

Також повідомляється, що водночас було вивезено 5,4 млн кубометрів газу: частина з Угорщини й частина з Польщі.

Глава “Оператор ГТС України” написав, що газ був ввезений та вивезений з країн через українські потужності для різних цілей і власників.

“Це нормальна ринкова поведінка, яка дозволяє сформувати справедливу ринкову ціну на газ не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах. Поступово рухаємося до створення регіонального східноєвропейського газового хаба”, – прокоментував він.

Нагадаємо, що незабаром країна буде переживати не кращі часи, адже економічна криза продовжить поглиблюватися, а підвищення рівня життя і заробітної плати громадянам, навряд чи варто чекати.

Таку ситуацію спрогнозував виконавчий директор громадської спілки «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин для українських ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу