Україна платить Росії за вивіз ядерного палива

Поділитися:

Україна платить від 150 до 200 мільйонів доларів Російської Федерації за зберігання відпрацьованого ядерного палива. Така сума є щорічною.

Тим часом за 18 років в Україні було витрачено понад півтора мільярда гривень на те, щоб побудувати власне сховище в Зоні відчуження. Спочатку планувалося, що туди звозитимуть відходи з трьох українських АЕС. Ще в 2017 році був обраний і підрядник – компанія «СК Укрстроймонтаж», власницею якого була Наталія Микитась, чий чоловік раніше очолював будівельну корпорацію «Укрбуд».

В ході будівництва були виявлені численні махінації, тому в серпні поточного року «Енергоатом» знову оголосив тендер на будівництво об’єкта, який раніше був оплачений згідно з договорами. Ще 656 млн грн. виставлені в тендеру на завершення робіт, а це значить, що Україна буде і далі платити Російської Федерації кошти, які могли б залишатися в бюджеті країни.

Раніше повідомлялося про те, що Україна закупила ядерного палива на суму понад 33 млн доларів. Всі угоди були укладені на імпорт палива російського виробника.

Також ми писали про ліквідацію держконцерну «Ядерне паливо».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу