Україна платить Росії по мільйону доларів на день за поставки електрики

Поділитися:

Україна протягом останнього тижня, щодоби платить Росії по мільйону доларів за поставки електроенергії. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Деякі політики при цьому відзначають, що кошти вимиваються з українського ринку і йдуть на фінансування війни проти України.

Слід зазначити, що в лютому 2021 року, наша держава відновила поставки електроенергії з Росії. Влада пояснює таке рішення недавніми морозами і певними труднощами, з якими зіткнулися атомна і теплова генерація.

Так, з початку місяця щоденні поставки зросли в 3,5 рази. Крім того, російська електроенергія по 13-14 мільйонів кіловат-годин надходить в Україну через Білорусь.

Сумарний обсяг імпорту вже еквівалентний повноцінній роботі двох атомних енергоблоків Рівненської АЕС. Але варто було імпорт тільки відкрити як на горизонті вимальовується чергова залежність, від якої так старанно намагалися позбутися.

Зараз Україна також активно імпортує електроенергію з Білорусі. У менших обсягах – з Угорщини, Словаччини і Румунії.

Нагадаємо, що українців вже в квітні чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію. В уряді стверджують, що один зі сценаріїв підвищення тарифів на електроенергію передбачає підвищення тарифів майже у два рази для тих, хто використовує понад 300 кВт / год на місяць.

Раніше повідомлялося, що в Україні через аварійні зупинки вітчизняних ТЕС значимо збільшилася вартість електрики. Про це свідчать дані «Оператора ринку».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ