Україна отримала заявки на 2 млрд доларів інвестицій

Поділитися:

Стало відомо, що Україна отримала заявки від світових інвесторів, загальна сума яких сягнула 2 мільярдів доларів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Українські та закордонні компанії відгукнулися на проект «інвестняні», за підсумками якого на сьогоднішній день вже є 27 заявок. Прем’єр-міністр України прокоментував майбутні інвестиції, нагадавши, з якою метою запущено проект. Він зазначив, що всі надходження від світових та українських інвесторів підуть на розвиток кількох сфер діяльності країни, зокрема наголосив на машинобудуванні та логістиці. Також уточнив, що до кінця року можуть бути запущені проєкти на суму близько 500 млн доларів.

Раніше ми писали, що з відкриттям ринку землі з липня 2021 року українці отримали можливість інвестувати гроші в новий ліквідний актив. Як стверджують експерти, це гідна альтернатива традиційним інвестиціям у нерухомість, депозити чи цінні папери.

Також ми повідомляли про те, що Швейцарія є одним із основних закордонних інвесторів в українську економіку, вклавши понад 1,7 млрд доларів минулого року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ