Україна отримала другий транш МВФ

Поділитися:

Сьогодні, 24 листопада, Україна одержала 700 мільйонів доларів другого траншу Міжнародного валютного фонду. Про це написав у соцмережі Facebook керівник Національного банку Кирило Шевченко.

«Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США)», – зазначив глава НБУ.

За словами посадовця, кошти будуть розміщені на рахунках уряду у Нацбанку й вони поповнять міжнародні резерви.

Як відомо, МВФ завершив перший перегляд програми stand-by, погодивши виділення Україні 700 млн доларів коштів другого траншу 22 листопада. Саму програму продовжено до кінця червня наступного року. Це дозволить Україні одержати подальші транші від Фонду в обсязі 1,6 млрд СПЗ – це більше 2 мілярдів доларів. У Мінфіні прогнозують, що наступні перегляди програми відбудуться у березні та червні 2022-го.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів розповіли, що одержані від Міжнародного валютного фонду кошти траншу спрямують на забезпечення макроекономічної стабільності і покриття дефіциту державного бюджету, а також на боротьбу з наслідками коронавірусу.

Також ми писали, що завдяки надходженням від світового розподілу МВФ, Україна наростила резерви до максимального рівня з квітня 2012 року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ