Україна обговорює з МВФ проблеми в енергосекторі

Поділитися:

Україна і Міжнародний валютний фонд продовжують обговорювати можливі шляхи подолання проблем в енергосекторі, Україна підтверджує зобов’язання скасувати обмеження ціни на газ для населення після березня і для теплокомуненерго в режимі спецобов’язків (ПСО) – після квітня, повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

«Обговорення не припинялося: ми обговорювали різні підходи і різні рішення тих проблем, які накопичилися в електроенергетиці і газовому секторі», – сказав він агентству «Інтерфакс-Україна» в кулуарах форуму Ukraine30 в Києві у вівторок.

Торкаючись введеного до кінця березня обмеження ціни на електроенергію в 1,68 грн / кВт-год, Вітренко повідомив, що остаточне рішення з цього питання ще напрацьовується.

«По електроенергії ми ще напрацьовуємо механізми, що робити на найближче майбутнє і на більш довгостроковий період. Обговорюємо з тим же МВФ », – зазначив глава Міненерго.

Нагадаємо, що 13 лютого місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні оголосила про завершення роботи без прийняття позитивного рішення про перший перегляд програми для України в форматі stand-by, що дозволило б отримає черговий транш.

Раніше повідомлялося, що Україна не отримала грошей від МВФ – такими є результати роботи місії в січні. Тим часом глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що це не стане катастрофою для країни. Складний 2021 рік прожитий і без нового траншу від міжнародної організації.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ