Україна не підпише «промисловий безвіз» у 2022 році

Поділитися:

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України заявила, що ні про який «промисловий безвіз» мови поки що і не може бути. На порядку денному ще ряд інших завдань, які необхідно вирішити насамперед.

Вона зазначила, що лише ближче до літа готова буде конкретизувати щось із цього питання, акцентуючи увагу на тому, що «промислове безвіз» укласти на саміті Україна-Європа у 2022 році немає можливості.

Отже, спочатку необхідно завершити місію з оцінки готовності країни до укладання відповідної угоди, і лише потім можна розраховувати на початок офіційних переговорів щодо «промислового безвізу». Іншими словами, у 2022 році можна розраховувати лише на ініціювання обговорення теми на офіційному рівні, але не на підписання угоди.

Угода АСАА – це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській. З ним виробники промпродукції можуть бути сертифікованими в Україні, без звернення до резидента Євросоюзу.

Планується, що першими матимуть таку можливість промислові виробники трьох секторів: низьковольтне електрообладнання, електромагнітна сумісність обладнання, машини. У разі успішного періоду діяльності «промисловий безвіз» стосуватиметься й інших видів промдіяльності в Україні.

Нагадаємо, нещодавно Хорватія приєдналася до кола країн ЄС, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи України.

Також ми писали про підтримку Естонії. Незабаром Україну відвідає президент Алар Каріс.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу