Україна не імпортує свинину з Німеччини через спалах АЧС

Поділитися:

З 10 вересня український уряд ввів обмеження на ввезення свиней і продукції зі свинини з Німеччини в зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней. Таке розпорядження видав головний державний ветеринарний інспектор України.

Відомо, що 10 вересня на території німецької федеральної землі Бранденбург серед диких свиней був зареєстрований випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС). Це перший підтверджений випадок АЧС на території Німеччини.

Африканська чума свиней, яка зародилася в Африці і поширилася на країни Азії і Європи, майже завжди закінчується смертельним результатом для свиней. Від неї немає вакцини або ліків.

Нагадаємо, що Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів провела моніторинг ситуації щодо поширення збудника африканської чуми свиней (АЧС) через стихійні ринки. В ході моніторингу відібрано 3,5 тис. Зразків свинини, в яких було виявлено 8 випадків цього небезпечного захворювання.

Моніторинг проводився за підтримки міжнародних програм в 1019 – 2020 роках в чотирьох областях України.

Раніше повідомлялося, що Держстат повідомляє про зниження цін на молоко, свинину і пиво. Падіння спостерігається в рамках, які перевищують 1000 грн в ціні за тонну продукції.

Одночасно з цим, зросли ціни на курятину, яловичину і яблучний сік. У відносному спокої знаходяться ковбаса, хліб і сметана.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу