Україна нарощує обсяги експорту в Китай

Поділитися:

У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів повідомили, що в період з січня по лютий 2021 року Україна експортувала в Китай продукції більш ніж на $ 1 млрд. Це на 44% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

“Експорт в КНР постійно зростає з початку року, і це при тому, що минулого року, ми також наростили продаж товарів до Китаю. Впевнена, що Україна докладе всіх зусиль для того, щоб і надалі залишатися надійним постачальником продуктів харчування на стратегічно важливий для нас ринок “, – говорять в Держпродспоживслужбі.

Слід зазначити, що на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом КНР в Україні Фань Сяньжуном, однією з головних тем була фітосанітарії та вимоги КНР до українського ячменю, кукурудзи, соняшникової олії, пшениці. Крім того, сторони обговорювали можливість відкриття нових ринків для українських виробників.

Нагадаємо, що Китай планує обнулити імпортні мита на чавун і сталеві напівфабрикати, а ще – залізний лом і ферохром.

Раніше повідомлялося, що Китай – активний споживач української кукурудзи. За підрахунками, тільки в березні 2021 року Китай викупив до 48% від усього обсягу експортної кукурудзи. Такі ж результати надали аналітики ІА «АПК-Інформ» за першу половину маркетингового року 2020/2021.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу