Україна поступово нарощує експорт курятини, скорочуючи при цьому імпорт. Про це свідчать дані ринку.
Повідомляється, що в 2020 році українські підприємства виробили 1 млн 468 тисяч тонн курятини, тоді як роком раніше цей показник дорівнював 1 млн 410 тисячам тонн.
Також за підсумками 2020 року країна збільшила експорт курячого м’яса на 4,5% – тоді країна продала 336 тисяч тонн продукту, а в 2019 році цей результат дорівнював лише 417 тисячам тонн.
Також цікаво, що держава стала менше купувати курятини. За останній рік імпорт скоротився на 16,1%.
Нагадаємо, що в Україні споживання м’яса завжди було на досить високому в порівнянні з іншими європейськими країнами місці. Тим часом в 2020 році все змінилося – пандемія внесла свої корективи в харчування, а крім того, помітно впала купівельна спроможність громадян.
Багато хто залишився без роботи, інші постраждали від неплатежів зарплати під час локдаунів, а в цілому це відбилося на продуктовому кошику.