Україна може залишитись без тепличної галузі

Поділитися:

Україна може повністю втратити тепличну галузь. Станом на зараз, вже 30% виробників зупинили роботу, кажуть в Українському союзі промисловців та підприємців (УСПП).

За словами фахівців, основною причиною зупинки стало значне подорожчання енергоносіїв, адже технічно неможливо поставити вирощування тепличних культур «на паузу», змінити температуру тощо.

«Потрібне відпрацювання спільних заходів з мінімізації негативних наслідків для галузей, особливо в частині соціально-значущих груп товарів — продовольчих першої групи та ін.», — підкреслив президент Українського союзу промисловців та підприємців.

В УСПП також кажуть, що в поточному році аграрії ймовірно отримають лише 25-30% потрібного їм обсягу добрив. Вже зараз в Україні мінеральні добрива подорожчали на 30%.

Нагадаємо, раніше до держави за підтримкою звернулися Асоціації виробників харчової продукції. Все через критичну ситуацію, яка може призвести до зупинки виробництва та значного підвищення цін на продукти. Серед причин називають високі ціни на енергоносії.

Також ми писали про те, що Україні загрожує дефіцит «блакитного палива» у щонайменше 1 мільярд метрів кубічних, якщо не буде достатнього обсягу імпорту газу. Такі підрахунки зробила компанія «Оператор газотранспортної системи України» і сповістила про це прем’єра та міністра енергетики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу