Україна може втратити доходи від ГТС через Росію

Поділитися:

Україні загрожують втрати доходу від транзиту природного газу через падіння його обсягів.

Як зазначають аналітики, торік об’єми транспортованого газу скоротилися з 90 мільйонів кубометрів до 60 мільйонів, у результаті чого «Нафтогаз» недоотримав приблизно один мільярд доларів прибутку. Цьогоріч обсяг транзиту заплановано на рівні 45 мільйонів кубів, і він теж може впасти. Особливо, у разі добудови Росією газогону «Північний потік-2».

Експерти застерігають, що відсутність інтересу газопостачальних компаній до вітчизняної газотранспортної системи загрожує припиненням замовлення на транзит “блакитного палива”. У кращому випадку, в України залишиться лише функція зберігання європейського природного газу.

Раніше ми повідомляли, що українське та польське зовнішньополітичні відомства закликали Сполучені Штати не допустити завершення добудови “Північного потоку-2». Тим часом, у РФ сподіваються, що будівництво вдасться завершити до червня 2021-го.

Нагадаємо, у США вирішили змінити тактику у протидії добудови “Nord Stream 2”. Через загрозу санкцій – 18 європейських компаній вирішили вийти з російського проекту.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ