Україна може приєднатися до Конвенції загального транзиту

Поділитися:

Україна може приєднатись до Конвенції про процедуру спільного транзиту вже в цьому році, інформує телеканал «Перший Діловий».

Іншими словами «митний безвіз» – це спрощена процедура митного оформлення товарів за допомогою комп’ютерної програми NCTS.

New Computerised Transit System – це ІТ-продукт, який дає можливість налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень у режимі реального часу.

До даної Конвенції залучено 35 держав Європейського регіону. Окрім того, Уряд розробляє з ЄС етапи входження нашої держави до «промислового», «авіаційного», «цифрового» та «енергетичного» безвізів.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки й оборони України через санкції відсторонила від виконання службових обов’язків низку працівників Державної митної служби.

Також ми писали, що у Державній митній службі повідомляють, що в Україні 8 квітня було оформлено першу митну декларацію T1UA у режимі спільного транзиту завдяки електронній транзитній системі NCTS.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу