Україна має шанс отримати ще 350 млн доларів від Світового банку

Поділитися:

Україна отримає другий транш від Світового банку у розмірі 350 мільйонів доларів, якщо парламент ухвалить документи щодо подальшого впровадження ринку землі. Про це заявила віце-президентка Світового банку Анна Бьерде, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Особливо, каже, це стосується закону, який спростить отримання кредитів для дрібних і середніх фермерів. Загалом віце-президентка вітає відкриття ринку змелі в Україні. На її думку, він сприятиме економічному зростанню України в майбутньому. Але зауважила, що для повноцінної його реалізації знадобиться ще багато зусиль. Також отримання другого траншу залежатиме від підтримки Україною основних макроекономічних показників: обсягу ВВП, рівня інфляції та безробіття.

Нагадаємо, що Ощадбанк може отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку з можливістю конвертації в акції банку. Однак для цього він повинен виконати три умови, як заявили у ЄБРР.

Також ми писали, що Україна сподівається отримати від США гроші, які допоможуть провести модернізацію житлового фонду, а також поліпшити ситуацію з енергоефективністю будівель і споруд в нашій країні. Йдеться про 41 млрд доларів, при цьому частина грошей хочуть витратити на будівництво доступного житла для українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу