Україна має понад 9 млрд гривень несплачених фінансових зобов’язань

Поділитися:

В Міністерстві економіки надали дані стосовно несплачених фінзобов’язань України. На цей час сума сягнула 9 мільярдів – це максимальне значення за весь поточний рік та на 2 млрд більше, ніж минулого тижня.

Це означає, що українська казна порожня, грошей немає. До того ж 3 мільярди зі зазначених вище дев’яти – це так звані захищені статті витрат. За словами одного з ексчиновників міністерства, такої складної ситуації у державі не було майже десять років. Казначейство станом на сьогодні працює у режимі картотеки. Відсутні кошти, які потрібні постраждалим від пандемії галузям, зокрема, сфері послуг.

На думку експертів, єдиним шляхом виходу з кризи є відновленні співпраці з Міжнародним валютним фондом. Також важливо, аби держбюджет на наступний 2021 рік було ухвалено без затримок, а сам бюджет повинен бути реалістичним.

Раніше повідомлялося про те, що Україну викрили у веденні податкової політики за 2 фронтами. У МВФ вважають ситуацію досить неоднозначною. Адже з одного боку уряд України за останні роки провів велику роботу щодо реформування та вдосконалення вітчизняної податкової системи.

Також ми писали про слова Тимофія Милованова стосовно того, що Україна не отримає транш від МВФ у 2020 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу