Україна і Британія будуть разом трансформувати вугільні регіони

Поділитися:

Міністр енергетики України заявив, що поступова відмова від теплової генерації та реформа вугільної галузі є важливими факторами декарбонізації і досягнення кліматичної нейтральності.

«Декарбонізації є однією з ключових завдань, які стоять перед нами. Щоб досягти мети в найближчій перспективі, потрібно вже зараз робити певні кроки в цьому напрямку. Це питання, перш за все, модернізації та заміщення теплової генерації. Другий аспект — трансформація вугільної галузі та регіонів. Для нас важливо виконати пілотний проект по трансформації і поширити цей досвід на інші шахти», — зазначив міністр енергетики.

Згідно з інформацією, Міненерго вже співпрацює з британською стороною в реалізації пілотного проекту трансформації однієї з вугільних шахт. Міністр енергетики також зазначив, що його відомство тісно співпрацює з Міністерством розвитку громад і територій в питанні трансформації вугільних галузей.

«Наш рух в напрямку декарбонізації саме по собі абсолютно правильно модернізує економічну складову. У той же час відмова від викопних видів палива буде відбуватися поступово і паралельно з справедливої ​​трансформацією вугільних регіонів. Для нас на першому місці стоїть соціальний аспект – перекваліфікувати людей, забезпечити їх робочими місцями, Справедливо поставитися до ветеранів, які все життя пропрацювали на шахтах», — зазначив міністр енергетики.

Раніше ми повідомляли, що уряд пропонує вугільні регіони для початку трансформації.

Також зазначалось, що компанія ДТЕК продає вугільні активи в Ростовській області у Росії. Покупець – кіпрська структура Valleyton Investments Limited, номінальний власник якої – невідомий на ринку. На продаж виставили АТ «Донський антрацит», ТОВ «Сулінантрацит» і АТ «Шахтоуправління «Обухівська».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу