Україна хоче замінити білоруський бітум і бензин

Поділитися:

Україна шукає можливості, як посилити енергетичну безпеку країни. Зокрема, Київ має намір розширити співпрацю з нафтовим польським концерн Orlen.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з представниками компанії, які перебували в Україні. Міністр також наголосив, що для Білорусі ці переговори можуть бути цікаві тим, що пльський концерн Orlen, як і компанії Білорусі, поставляє також бензин і бітум,

Як розповів Кулеба, потенційне розширення діяльності польського нафтового концерну Orlen в Україні дозволило б диверсифікувати енергоринок. Також Україна має зацікавленість у питаннів збільшенні інвестицій з країн Євросоюзу, Сполучених Штатів, Канади.

За сім місяців поточного року скоротився обсяг транзиту нафтопродуктів територією України. За даними експертів, він впав на 66%, до 19,3 тисяч тонн порівняно з цим періодом минулоріч. Обсяг транзиту дизельного палива за пів року впав на 74%, до 12,4 тисяч тонн, порівняно з аналогічним періодом 2020-го. 7,8 тисяч тонн становив з Білорусі у Молдову, 1,5 тисяч тонн – із Російської Федерації в Польщу, 3,1 тисяч тонн – із Литви у Молдову, зазначають фахівці.

Раніше ми повідомляли, що світові ціни на нафту нарешті показали позитивну динаміку і зросли на 1-1,5%.

Також писали, що Україна 2 мільйони гривень направить на будівництво нафтопроводу до Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу