Україна хоче постачати катарський газ

Поділитися:

Під час кліматичного саміту президент Зеленський поспілкувався із кількома главами країн, серед яких були й представники катарської сторони. У ході переговорів із еміром вони дійшли згоди – постачати газ з Катару в Україну.

Однак пізніше прес-секретар президента Зеленського пояснив, що домовленість з еміром хоч і є, але здійснити плани транзиту зрідженого газу в Україну поки не є технічно можливим. Для цього потрібна ще одна країна-учасниця – Туреччина.

Саме в Туреччині є спеціальні термінали, які дозволять вирішити проблему з постачанням газу з Катару в Україну. Він зазначив, що «говорити про постачання скрапленого газу потрібно не на двосторонній, а на тристоронній зустрічі за участю представників Туреччини».

Крім можливості транзиту газу, чиновники також обговорили ситуацію в Афганістані та способи евакуації своїх громадян з країни. На завершення свого звернення прес-секретар ОП заявив, що Катар – добрий партнер України.

Раніше ми писали про прибуття до Одеси судна Belgravia із майже 4 тисячами тонн зрідженого вуглеводневого газу, доставленого в Україну для «Укртатнафти».

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом на кліматичному форумі в Глазго. Лідери держав обговорили низку актуальних на сьогодні питань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу