Україна хоче п’ять «безвізів» з ЄС

Поділитися:

Прем’єр-міністр розповів, що у найближчі кілька років Україна планує домовитися з ЄС про п’ять «безвізів» у різних сферах. Йдеться про митний, авіаційний, промисловий, енергетичний та цифровий «безвізи».

«7 років тому 27 червня 2014 року, була підписана економічна частина Угоди про асоціацію з ЄС. За останні 5 років Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 54%. І це дійсно хороший показник , який демонструє, що ми за півкроку до ключових правил ЄС в різних галузях», – розповів прем’єр-міністр.

Крім того він зазначив, що за останні 5 років Україна збільшила експорт товарів у ЄС на 60%.

Згідно з інформацією, понад 40% всієї торгівлі України проходить з країнами Європейського Союзу.

«Ми суттєво просунулися в торгових відносинах, проте це тільки початок. Одним з головних наших пріоритетів в останній рік стала підготовка до оновлення торговельної частини Угоди про асоціації. Активно проводимо діалог з українським бізнесом, щоб максимально врахувати його потреби і збільшити доступ українських товарів на європейські ринки», – додав прем’єр-міністр.

Раніше зазначалось, що за кілька місяців Україна та Євросоюз перейдуть до другої фази попередньої оцінки готовності України до укладення Угоди про промисловий безвіз. У вересні європейські експерти почнуть перевірку якості національної інфраструктури України.

Також ми повідомляли, що Україна і Китай можуть ввести безвізовий режим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу