Україна експортує продовольство до 190 країн світу

Поділитися:

Продукцію українського сектора сільського господарства купують у 190 країнах земної кулі. І це попри численні негаразди у вітчизняних аграріїв. Українські харчові продукти визнані у світі такими, що мають найвищу якість. Про це зробив заяву у понеділок, 25 січня, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко під час виступу на 13-й конференції міністрів сільського господарства. Конференція пройшла у столиці Німеччині – Берліні, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За словами Ігоря Петрашка, український Кабмін, системно підтримує вітчизняний агросектор. Адже світові тренди у демографії вимагають нарощування виробництва харчових продуктів. Наша країна, зазначив міністр поступово адаптує сільське господарство до глобальних кліматичних змін, які є одним з найбільших викликів аграріям усіх держав.

Ігор Петрашко зупинився також на негативному впливі пандемії коронавірусу на обсяги зовнішньої торгівлі. Але, як наголосив міністр, наша країна залишається надійним партнером для держав, які купують українські харчові продукти. Їх вона може поставляти безперебійно, попри всі негаразди та епідемію COVID-19.

Нагадаємо, Україна наростила торговельне співробітництво з Китайською Народною Республікою в галузі експорту сільськогосподарської продукції: за першу частину 2020 року дохід від торгівлі зріс на 71%.

Також раніше ми писали про те, що за період січень-травень 2020 року експорт товарів АПК та харчової промисловості склав $9,072 млрд, що на 2% або $ 180 млн більше, ніж за відповідний період 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу