Україна будуватиме дороги разом з Китаєм

Поділитися:

У Міністерстві економіки розповіли про наміри спільного будівництва доріг із Китаєм. Підписано міжурядову угоду, яка передбачає поглиблення співробітництва у сфері будівництва доріг. Такі підсумки зустрічі глави Мінекономіки Олексія Любченка та посла Китаю в Україні Фань Санжньжуя.

Як наголошують у відомстві, це дозволить почати підготовку із запуску інвестиційних проєктів. Окремо зауваживши, що йдеться про будівництво траси М-22 «Полтава-Олександрія» і ділянки М05-М06 – першої частини Київської окружної дороги, вартістю 1 мільярд 100 мільйонів доларів.

У Міністерстві розповіли, що китайські партнери підтвердили свій інтерес до поглиблення економічної співпраці з нашою країною, шляхом нарощування експорту сільгосптоварів, долучення до будівництва інфраструктури і втілення спільних інвестиційних проектів у низці сфер (транспортна, будівельна, енергетична, IТ та інші).

Окрім того, у відомстві заявили про важливість продовження роботи із розвитку вантажоперевезень за напрямком Китай-Західна Європа українською територією.

У свою чергу, Китай цікавить подальша реалізація міжурядової ініціативи України і КНР «Один пояс – один шлях» щодо спільного будівництва «економічного поясу Шовкового шляху» та «Морського Шовкового шляху 21 століття». Йдеться про підготовку дорожньої карти виконання цієї програми.

Нагадаємо, за перші два місяці цього року українські експортери відправили в Китай товарів більш ніж на 1 млрд дол. При цьому ріст становив 44%. Збільшення українських поставок до Китаю відбувся насамперед завдяки значному збільшенню експорту української аграрної продукції.

Раніше повідомлялося, що Китай – активний споживач української кукурудзи. За підрахунками, тільки в березні 2021 року Китай викупив до 48% від усього обсягу експортної кукурудзи. Такі ж результати надали аналітики ІА «АПК-Інформ» за першу половину маркетингового року 2020/2021.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу