«Укравтодор» заплатив 350 млн гривень туркам

Поділитися:

«Укравтодор» заплатив майже 350 мільйонів гривень турецькій компанії «Onur» у якості добровільного виконання рішення суду першої інстанції. Про це довідалися журналісти, передає «Перший Діловий».

Йдеться про судовий спір щодо ремонту кількох ділянок траси Київ – Одеса. «Укравтодор» замовив його на початку 2020 року компанії «Onur», яка виграла торги з ціною у 65 мільйонів євро. Цей ремонт мав фінансуватися за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Однак через півроку банки припинили фінансування через фальсифікацію торгів. Нібито компанія «Onur» внесла зміни у свою тендерну пропозицію після її подання, замінивши в ній одну сторінку, де була прописана ціна. І пропозиція «Onur» стала не другою, а першою на тендері, обігнавши конкурента «Автомагістраль-Південь» всього на 0,2%.

На той момент «Onur» виконав частину робіт на 11 мільйонів євро та подав до суду щодо стягнення цих коштів з «Укравтодору». Суддя задовольнила його позов. Водночас у держкомпанії погодилися з таким рішенням і не подали апеляційну скаргу. Більше того, добровільно заплатили «Onur» 11 мільйонів євро з державного бюджету.

Раніше ми повідомляли, що «Укравтодор» отримає 190 млн євро на ремонт автобану «Київ-Одеса».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ